Honda izdvaja milijardu dolara za nadogradnju tvornice u Kanadi

Honda izdvaja milijardu dolara za nadogradnju tvornice u Kanadi

(Reuters) — Kanadski proizvodni ogranak Honde uložit će 1,38 milijardi kanadskih dolara (1,07 milijardi dolara) tijekom šest godina u nadogradnju svojih pogona u Ontariju dok se proizvođač automobila priprema za proizvodnju svog novog hibridnog SUV-a za sjevernoameričko tržište.

Investicija bi postrojenje učinila najvećom tvornicom u regiji za hibridni crossover CR-V 2023. i uključuje jednake potpore od 131,6 milijuna kanadskih dolara od vlada Kanade i Ontarija, priopćila je Honda iz Kanade u srijedu.

Hondina najava dolazi u trenutku kada su svjetski proizvođači automobila izoštrili svoj fokus na proizvodnju ekološki prihvatljivih vozila kao odgovor na rastuću potražnju.

Vlada premijera Justina Trudeaua vidi automobilski sektor kao ključni dio svojih napora za smanjenje ugljičnog zagađenja.

Bogata ključnim materijalima za proizvodnju baterija za električna vozila — uključujući litij, grafit, kobalt i nikal — Kanada pokušava pridobiti proizvođače baterija kako bi zaštitili budućnost svog proizvodnog središta u Ontariju.

“Pozicioniramo Kanadu kao lidera u proizvodnji vozila s niskom emisijom i nultom emisijom”, rekao je Trudeau u Hondinoj proizvodnoj tvornici u Ontariju.

Pokrajina je blizu američkih proizvođača automobila u Michiganu i Ohiju, a General Motors, Ford Motor i Stellantis najavili su planove za proizvodnju električnih vozila.

Kako se kanadsko gospodarstvo oporavlja od utjecaja pandemije COVID-19, mora osigurati da “oporavak bude održiv i da stvara dobra radna mjesta”, rekao je Trudeau.

Honda je rekla da će nadogradnja pogona u Ontariju osigurati tisuće radnih mjesta u Kanadi.

Investicija bi također približila japanskog proizvođača automobila ispunjavanju cilja da električna vozila budu činila 100% ukupne prodaje do 2040. godine.

Počevši s proizvodnjom 1986., Honda iz Kanade ima kapacitet za proizvodnju više od 400.000 vozila i 190.000 motora godišnje.

Kategorija: https://top9.info/category/danas/auto/

Komentiraj, znaš da želiš!
Danas Auto