Visokoprecizne rakete iz zraka pogodile 36 ukrajinskih vojnih objekata

Visokoprecizne rakete iz zraka pogodile 36 ukrajinskih vojnih objekata

MOSKVA, 2. svibnja. /TASS/. Zrakoplovi ruskih zračnih snaga tijekom dana pogodili su 36 ukrajinskih vojnih objekata visokopreciznim projektilima iz zraka. To je u ponedjeljak objavio službeni predstavnik ruskog ministarstva obrane general bojnik Igor Konašenkov.

Konkretno, među njima je pet zapovjednih i kontrolnih mjesta, uključujući zapovjedna i promatračka mjesta bojne 81. aeromobilne i 95. zračno-desantne jurišne brigade, 25 uporišta, područja koncentracije vojne opreme i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine, uključujući na području Aleksandrovke – nacistička formacija “Aidar, primijetio je predstavnik odjela. Prema Konašenkovu, uništeno je skladište raketnog i topničkog oružja i streljiva u blizini sela Pokrovskoye u Dnjepropetrovskoj regiji. Osim toga, četiri lanserna sustava protuzračne obrane S-300 i radarska stanica za izviđanje i navođenje uništeni su u blizini sela Mezhevaya .

Konašenkov je dodao da je operativno-taktičko i vojno zrakoplovstvo  snaga Rusije pogodilo 13 uporišta i područja koncentracije vojne tehnike i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine. Uz to, topničke postrojbe pogodile su osam topničkih baterija, dva zapovjedna mjesta, 12 uporišta i 28 područja koncentracije ljudstva i vojne opreme. Prema riječima predstavnika Ministarstva obrane, uništeno je 36 jedinica naoružanja i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine, kao i do 170 nacionalista.

Konašenkov je precizirao da je od početka operacije uništeno 316 višecevnih raketnih sustava, 2.760 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 1.246 poljskog topništva i minobacača, te 2.578 jedinica specijalnih vojnih vozila. Dodao je da su uništili i 112 helikoptera, 146 zrakoplova, 690 dronova, 285 protuzračnih raketnih sustava.

Izvor:

TASS i SHOT

Komentiraj, znaš da želiš!
Danas Rat u Ukrajini: čitajte besplatno