KAKO MEDIJI LAŽU: “Stajali dva sata i sjedili na podu u vlaku do Čapljine”

KAKO MEDIJI LAŽU: “Stajali dva sata i sjedili na podu u vlaku do Čapljine”

Jučer je prenijeta vijest sljedećeg sadržaja od strane Hercegovina info a preuzet od Faktor ba koji izokrenuo kompletnu priču u vezi linije vlakom Sarajevo-Čapljina.

Deseci putnika ostali su u subotu ujutro u Sarajevu s kupljenim kartama za vlak Sarajevo – Čapljina. Prema informacijama sa željezničke postaje u Sarajevu, “ljubazni” kondukter rekao je da ima 200 putnika više za vlak. Drugi radnik Željeznica rekao je da ovaj problem postoji duže vremena i da je isti problem bio u petak kada su imali i veliki broj djece, piše Faktor.ba.

Postavlja se logično pitanje zašto na blagajni prodaju karte kada znaju da je kapacitet vlaka popunjen. Na jutrošnjoj liniji, ljudi su stajali u vlaku, a ima i onih koji su sjedili na podu.

“Platiš uredno karte i s djecom moraš dva sata sjediti na podu”, kazala je jedna ogorčena putnica. Putnicima koji su se pobunili kondukter je rekao da slobodno mogu napustiti prijevoz kome ne odgovora.

 

Pošto se naš portal trudi da piše samo istinu i ukazuje na to kako se brzo šire lažne informacije, želimo da objasnimo i ovaj slučaj pogrešnog izvještavanja građana.

Linija Sarajevo -Čapljina koja je bila na dan 14.05.2022 u 7i15h.

“Istina je da je putnika bilo mnogo više i djelatnici željeznice su obavijestili sve putnike koji nemaju mjesta da izađu vani i premjeste se u dva nova vagona koja su prikačili u roku od 15 minuta. Neki putnici zbog ljenosti ili ne shvaćajući radnika zeljeznice nisu se htjeli prebaciti u navedena dva vagona.” – Kaže jedan od naših sigurnih izvjestitelja koji se nalazio upravo na ovoj liniji.

Samo da napomenemo, uvijek prvo provjerite informacije koje razni portali pišu ne provjereno i papagajski preuzimaju od portala koji su vec poznati po ovakvim objavama.

Slika je preuzeta sa Hercegovina info

 

Komentiraj, znaš da želiš!
BiH Putovanja