Vučić s Putinom dogovorio trogodišnji ugovor o opskrbi plinom

Vučić s Putinom dogovorio trogodišnji ugovor o opskrbi plinom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio novi trogodišnji ugovor o opskrbi plinom, prenosi HINA.

Ne mogu sada govoriti o cijeni, svi detalji će biti dogovoreni s Gazpromom, rekao je Vučić novinarima, dodavši da se dogovorio s Putinom o tomu da cijena plina bude povezana s cijenom nafte, no nije iznio pojedinosti. Desetogodišnji srbijanski ugovor o opskrbi plinom s Gazpromom istječe 31. svibnja. Vučić je rekao i da je s Putinom razgovarao o proširenju skladišta plina u Srbiji.

 

“Putin je rekao da ga nazovem ako mislim da bismo trebali razgovarati o još nečemu”, kazao je srbijanski predsjednik koji njeguje prijateljski odnos s Putinom. Srbija, kojoj je, barem na papiru, cilj pridružiti se Europskoj uniji, nedavno se našla pod pritiskom zapadnih zemalja kada je riječ o usklađivanju srbijanske vanjske politike s politikom bloka u pogledu uvođenja sankcija Rusiji.

Godine 2008. Srbija je svoj plinski i naftni sektor predala u ruke ruskih tvrtki Gazprom Neft i Gazprom koje zajedno drže većinski udio u jedinoj naftnoj tvrtki u zemlji, dok je Gazprom većinski dioničar u jedinom skladištu plina u zemlji.

Komentiraj, znaš da želiš!
Novac Svijet