Suzuki Vision Gran Turismo  spoj je dva svijeta

Suzuki Vision Gran Turismo spoj je dva svijeta

Suzuki je kombinirao svoja iskustva iz automobilskog i motociklističkog svijeta i stvorio Vision Gran Turismo, moćni roadster, ali samo u virtualnom svijetu

Suzuki je predstavio Vision Gran Turismo, roadster s dva sjedala za igru Gran Turismo 7. U njemu Suzuki kombinira svoje znanje o automobilima i motociklima, što bi trebalo rezultirati laganim zabavnim paketom u virtualnom svijetu.

Na prvi pogled, Suzuki Vision Gran Turismo izgleda kao spoj aktualnog Swifta Sport i Cappuccina. Swift posebno dolazi do izražaja u izgledu prednjih svjetala, maske hladnjaka i kotača ovog atraktivnog dvosjeda. Vision Gran Turismo nije tako lagan kao Cappuccino, ali s težinom od 970 kg, prilično je blizu 700 kg koliko teži Cappuccino. Vision Gran Turismo to nadoknađuje snagom – ukupna snaga pogonskog sustava je 432 KS pri 9700 okretaja u minuti, uz najveći okretni moment od 610 Nm.Rijetki su motori cestovnih automobila koji rade na 9700 okretaja, pa ne čudi da motor Vision Gran Turisma dolazi od Hayabuse, Suzukijevog najbržeg motocikla. Središnje postavljen četverocilindraš obujma 1340 ccm pokreće stražnji par kotača. Pored njega, Vision Gran Turismo ima još tri elektromotora, dva na prednjoj i jedan na stražnjoj osovini. Zbog toga su snaga i moment tako veliki. Ostale tehnikalije nisu poznate, ali na virtualnom Nürburgringu sigurno možete postaviti brzo vrijeme kruga s ovim specifikacijama.

Suzuki nema planova o proizvodnji ovog roadstera u stvarnom svijetu, pa ćete se morati zadovoljiti uživanju u njemu u virtualnom svijetu. Ipak, to nije prvi put da ova japanska marka prikazuje dvosjed koji spaja svijet automobila i motocikala. Danas već davne 2001. na Salonu automobila u Frankfurtu Suzuki je pokazao GSX-R/4, koncept kojeg je pokretao motor iz Hayabuse od 175 KS. On nije stvoren samo za virtualni svijet, ali možete ga voziti u nekoliko starijih verzija Gran Turisma.

Komentiraj, znaš da želiš!
Danas Auto