Twitter započeo s testiranjem značajke provjere ID-a za one koji žele koristiti društvenu mrežu

Twitter započeo s testiranjem značajke provjere ID-a za one koji žele koristiti društvenu mrežu

Prema nedavnim izvješćima iz Tech Cruncha, Twitter trenutno eksperimentira s novim postupkom verifikacije za svoje Twitter Blue pretplatnike. Ovaj postupak uključuje podnošenje identifikacijskog dokumenta koji je izdala državna uprava.

Tehnički detalji sustava otkrivaju da bi korisnici morali poslati fotografiju prednje i stražnje strane svoje osobne iskaznice, kao i selfie, kako bi potvrdili autentičnost svojih Twitter računa.

Ova je značajka dostupna isključivo pretplatnicima na Twitter Blue, koji također imaju pristup drugim pogodnostima pretplate, kao što je uređivanje tweetova, učitavanje duljih videozapisa.

Tvrtka za obavještavanje proizvoda Watchful.ai nedavno je otkrila ovu značajku učitavanja ID-a u kodu Twittera. Međutim, još uvijek nije jasno prolazi li vanjsko testiranje. Watchful.ai je izvijestio da se čini da je značajka u fazi testiranja u Sjedinjenim Državama, budući da je uočena u Android verziji Twitterove aplikacije. Bez obzira na to, nije sigurno koristi li neki korisnik Twittera ovu značajku.

Sve je veća rasprava među političarima oko poziva platformama društvenih medija da zahtijevaju od korisnika da potvrde svoj identitet identifikacijskim dokumentima koje je izdala vlada.

Pristalice prijedloga tvrde da bi to pomoglo u borbi protiv online zlostavljanja i dezinformacija tako što bi se olakšalo identificiranje i pozivanje na odgovornost pojedinaca koji se bave štetnim ponašanjem na internetu.

Međutim, protivnici su izrazili zabrinutost zbog mogućih povreda privatnosti i mogućnosti da takvi zahtjevi nerazmjerno utječu na marginalizirane zajednice koje možda nemaju pristup takvim zapisima. Dok se rasprava nastavlja, ostaje za vidjeti hoće li platforme društvenih medija usvojiti ovaj postupak provjere i kakve bi to implikacije mogle biti za njihove korisnike.

Komentiraj, znaš da želiš!
Društvene mreže Webcafe